Yrittäjä Jukka Vainionpää: Kun muut puhuvat, Lasse toimii

Etelä-Pohjanmaa tarvitsee Eduskunnassa vahvaa sosiaali- ja terveysalan palveluiden puolustajaa. Lasse Hautala on luottamustehtävissään pitkään ollut huolehtimassa seutukunnallisista ja maakunnallisista sote-palveluista. Hän on ollut keskeisesti mukana rakentamassa uutta hyvinvointialuetta ja on tällä hetkellä aluehallituksen puheenjohtaja.

Hyvinvointialueiden rahoitus tulee valtion budjetista, mihin vaikutetaan Eduskunnassa. Siksi olisi hyvä, että kansanedustajana olisi maakunnasta Lasse, joka kokonaisvaltaisesti ymmärtää sote-palveluiden merkityksen ja joka pystyy huolehtimaan siitä, että ne ovat jatkossakin tasapuolisesti saatavilla Etelä-Pohjanmaan alueella.

Lassella on vahva maakunnan yritysmaailman ja elinkeinoelämän tuntemus ja kontaktiverkosto. Hän ymmärtää, että Etelä-Pohjanmaalla on pidettävä huolta yritysten toimintaedellytyksistä ja elinvoimasta sekä sitä kautta ihmisten työpaikoista.

Isojokisena on todettava, että Lasse tekee, kun muut vain puhuvat. Hyvä esimerkki tästä on Isojoen ja Päntäneen välisen Isojoentien parantaminen. Sipilän hallituksen kaudella hän hankki tieremonttiin kolme miljoonaa euroa sekä myöhemmin vielä 700 000 euroa eduskunnan ”joululahjarahoja”. Muutkin edustajat ovat asiasta kyllä puhuneet, mutta Lasse on teki konkreettisia tekoja.

Tulevallakin eduskuntavaalikaudella Suupohjassa tarvitaan euroja liikenneyhteyksien ja Suupohjan radan parantamiseen. Liikenneinfralla on tärkeä merkitys näille suunnille kaavailluille investoinneille. Siksi tarvitsemme oman edustajan huolehtimaan maakunnan edusta Eduskunnassa.

Jukka Vainionpää
kunnallisneuvos
isojokinen yrittäjä