Laaja Suupohja ja Kurikka tarvitsevat oman edunvalvojan eduskuntaan

Laaja Suupohja ja Kurikka – yli 50 000 asukkaan alue – on ollut ilman omaa kansanedustajaa neljä vuotta. Se on valitettavasti näkynyt edunvalvonnassa. Eduskuntavaaleissa on mahdollisuus korjata tämä puute.

Suomessa aloittivat vuoden alussa toimintansa 21 hyvinvointialuetta. Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue (hva) huolehtii noin 192 000 ihmisen sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimesta työllistäen yli 10 000 henkeä.

Olen ollut aluehallituksen puheenjohtajana päättämässä maakuntaan rakennettavasta sote- ja pelastuspalveluiden organisaatiosta. Vahva tahto on ollut, että palveluiden on oltava lähellä ihmistä. Siksi meillä on Seinäjoen sairaalan ohella seitsemän sote-keskusta eri puolilla maakuntaa, muun muassa Kauhajoella ja Kurikassa.

Eduskuntavaaleilla on tärkeä merkitys sote-palveluiden tulevaisuudelle ja työpaikoille. Hv-alueiden rahoitus tulee valtiolta, joten eduskunnassa vaikutetaan siihen, missä hva-toimipisteet ja työpaikat sijaitsevat sekä millainen on sote- ja pelastuspalveluiden taso.

Suupohjassa ja Kurikan alueella on toistatuhatta sote-alan työpaikkaa hyvinvointialueen ja yksityisten tuottajien palveluksessa. Siksi on tärkeää, että eduskunnassa on voimaa huolehtia alueen palveluiden ja työpaikkojen tulevaisuudesta.

Suupohjassa, Kurikassa, Kaskisissa ja Kristiinankaupungissa on viime aikoina kuultu positiivisia uutisia muun muassa uusiutuvan energian, metsäteollisuuden ja vetytalouden sektoreilta. Alueelle kaavailtujen energia- ja teollisuushankkeiden arvo on yli miljardi euroa. Näiden hankkeiden sekä niihin liittyvien tie- ja rautatieinvestointienkin edistäminen tarvitsevat edunvalvontavoimaa omalta alueelta. Tähän työhön olen valmis.

Lasse Hautala
kansanedustajaehdokas (kesk.)